Полицията предупреждава за нов вид измама на принципа на ало измамите.

...
Полицията предупреждава за нов вид измама на принципа на ало измамите.
Коментари Харесай

СДВР с още информация за новата ало измама

Полицията предупреждава за нов тип машинация на правилото на " ало " измамите. В случая, причинителите звънят по телефона и се показват за банкови чиновници. Целта им е да измъкнат информация за банкови карти, потребителски имена и пароли за електронно банкиране. Оказва се, че методите им сработват и успяват  да осъществят и заплащания, без знанието и единодушието на титуляра на сметката.

" Измамата се състои в телефонно позвъняване или изпращане на имейл на инцидентни жители като отсрещната страна се показва за банков чиновник. Той визира даден проблем, обвързван със сигурността на банката. Относно разрешаването му мнимите банкови чиновници желаят имена и пароли за сметките на хората в приложенията за онлайн банкиране, както и номера на банкови карти. След придобиване на тези данни измамниците имат достъп до персоналните банкови средства и се разпореждат с тях ", изясни Йордан Пешев – шеф бранш в отдел " Икономическа полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи, пред Нова телевизия.

" Това е относително нова машинация за нас. На територията на София са регистрирани общо 12 случая досега. В 99% от тях измамата е незавършена, само че за жалост имаме и 1 случай, в който е била сполучлива ", сподели още той.Пешев предизвести, че банков чиновник на която и да е институция не би се обадил да алармира за проблем със сигурността, който би могъл да се позволи по телефона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР